FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, Professions

Treballar a la verema a França

By , on 15 de juliol de 2010

La verema, una oportunitat

Quan no s’aconsegueix una feina en el lloc de residència, l’enginy de la persona per aconseguir una feina es posa a prova. Pot ser que el ventall de possibilitats sigui mínim, o ni tan sols trobi alguna oferta laboral per a presentar-se. És així com es comença a avaluar diferents possibilitats de treball en països veïns, encara que siguin temporals. En aquests temps no es pot mirar malament a gairebé cap treball. És per això, amics lectors, que els vull parlar de la propera verema que es realitzarà al país veí.

FTA-UGT assenyala que els primers temporers es desplaçaran a finals d’agost i romandran a França entre 20 i 25 dies, encara que hi ha grups que realitzaran la verema més primerenca i després es traslladaran a zones de recollida més tardana i romandran en aquest país aproximadament 40 dies.

La Federació Agroalimentària de la Unió General de Treballadors, FTA-UGT, considera que en aquest any es desplaçaran a la verema francesa uns 13.500 treballadors espanyols, un 12,5% més que els 12.000 de l’any passat. Clara evidència que reflecteix la situació actual.

Per a aquelles persones que vagin a la verema, es recomana que ho facin amb un contracte previ per a no trobar-se amb cap situació descoratjadora. La UGT no només recomana aquest contracte previ, sinó també focalitza en què els temporers han d’utilitzar els transports autoritzats i les línies regulars d’autobusos, ja que els transportistes pirates no ofereixen garanties de trasllat.

Salari i horaris la verema francesa

El salari estarà relacionat amb el departament de destinació i la categoria professional contractada. Pot ser tallador, buidador o portador. Però el salari a cobrar no podrà estar sota del salari mínim interprofessional (SMIC), el valor és de 8,82 euros per hora de treball.

I sí. Aquest valor fa que les persones prefereixen treballar en una verema francesa que en una espanyola, atès que la millor paga a Espanya està en 7,70 euros per hora de treball.

Quant a la jornada laboral, és de 35 hores setmanals i els veremadors rebran una millora salarial del 25% per jornades de 43 hores setmanals i del 50% si les hores extraordinàries sobrepassen les 43 hores de jornada.

Incentius extres de la verema francesa

S’atorgaran prestacions familiars per cotitzar al país veí. Les famílies amb dos fills menors de 16 anys percebran una prestació de 123,92 euros al mes. Les que tinguin tres fills rebran 282,70 euros mensuals, i se li sumarà 158,78 euros per cada fill més a partir del tercer.

Foto: jriro2000 a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “Treballar a la verema a França”

1

M’interessaria saber com puc connectar i on m’haig de dirigir així com els tràmits necessaris per anar a la verema francesa. Cordialment angels balsells

2

Voldria saber mes informació de on m´he de inscriure per treballar a la verema,cordialment ana.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio