FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, Professions

He acabat la carrera, i ara què?

La gran pregunta dels llicenciats i diplomats
By , on 8 de juliol de 2010

És moment de decidir sobre el nostre futur

Després d’uns anys de bona vida (i no mentiu, és cert que estudiar té la seva complicació, però és més cert que la incorporació al món laboral és molt dura) arriba la fatídica pregunta: he acabat, i ara què faig? Doncs bé, l’opció més sensata és buscar feina, l’altra opció és continuar estudiant i acabar sent un doctor o catedràtic il·lustre. Però bé, com que la majoria de nosaltres no tenim tanta capacitat de sacrifici el que ens toca és buscar feina. Però, clar, per on comencem?

En primer lloc hem de tenir en compte com es troba el mercat laboral. Ara per ara és una mica complicat introduir-se en un món laboral on pràcticament el moviment és escàs. Per tant, primer cal que feu un anàlisis del vostre ventall d’opcions. El següent pas és buscar informació sobre les empreses que us poden arribar a contractar. Penseu que en molts casos les ofertes de feina semblen espectaculars i a més vosaltres hi encaixeu fins que arribeu al apartat de: 3 anys d’experiència professional. Bé, no us heu de rendir, heu d’intentar per tots els mitjans aconseguir la feina que us interessa. Tenir un bon currículum, una carta de presentació i si podeu una carta de recomanació ajuda molt a entrar amb bon peu a una empresa.

Una altra de les opcions a tenir en compte és especialitzar-se. Com ho podeu fer? Doncs estudiant un màster, així
allargueu una mica més l’etapa d’estudi i a més, aconseguiu diferenciar-vos dels vostres companys de professió. El més important a l’hora de triar un màster és que tingueu en compte què és el que cal tenir per treballar on vosaltres voleu. Per exemple, un periodista que es vol especialitzar en el ram de l’economia, no li servirà de res fer un postgrau de radio i televisió. Segurament l’ajudarà a tenir clars alguns conceptes, però si el que més li agrada és l’economia s’haurà d’especialitzar en aquesta matèria.


Si no voleu estudiar un màster, sempre podeu optar a un segon cicle que us acabi de polir en alguns aspectes professionals. Heu de tenir en compte, però que haureu de fer unes assignatures obligatòries depenent de la carrera d’on veniu. Tot i així també és una altra opció a tenir en compte.

I per acabar, només he d’afegir que tots els nous titulats han de tenir molta paciència quan es posen a buscar feina. No és el millor moment per a titular-se, així que jo us aconsello que us especialitzeu en alguna matèria per tal de diferenciar-vos dels vostres futurs companys de professió. I tot i així, el tema encara estarà complicat.

Foto: edson solorzano a Picasa

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “He acabat la carrera, i ara què?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio