FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

Experiència a l’estranger ¿ajuda a trobar una feina al tornar?

Els retornats redueixen a la meitat el temps de cerca
By , on 13 de març de 2017

iberia

Les dificultats d’accés al mercat laboral o les males condicions laborals han fet que molts professionals s’hagin plantejat emigrar a altres països per aconseguir una ocupació, aprofitant els beneficis de la globalització laboral. A Espanya i d’altres països europeus s’ha experimentat una ‘fugida de talents’, en la qual treballadors amb una bona preparació han decidit accedir a altres mercats de treball a la recerca de millors oportunitats.

Amb una dura percepció del mercat laboral nacional i de les dificultats d’accedir a la primera ocupació després dels estudis, molts joves consideren la possibilitat de fer les maletes i treballar en la seva professió en un país diferent. Un primer pas en aquesta adreça que fan molts joves consisteix a demanar una beca Erasmus, participar en voluntariats internacionals o buscar programes de pràctiques a l’estranger.

Així mateix, les ofertes d’ocupació disponibles apunten al fet que cada vegada més empreses busquen a professionals que hagin comptat amb experiències a l’estranger, bé sigui en la seva època de formació o com a professionals en actiu. Aquest requisit cada vegada més habitual per postular-se com a candidat a un lloc de treball també compta amb l’interès d’estudiants i treballadors. Però, Qui treballen a l’estranger i tornen obtenen millors ocupacions?

Els treballadors que es reincorporen al mercat laboral nacional després d’una temporada a l’estranger solen iniciar una cerca activa d’ocupació, però necessiten una mitjana de 6 mesos per trobar una nova oportunitat laboral. Encara que es tracta d’un període llarg, la seva cerca és més senzilla que altres candidats sense experiència internacional en el currículum vitae, ja que aquests perfils solen passar un any o més abans de tenir un lloc que s’ajusti a la seva capacitació.

Existeixen dos punts que ofereixen aquest avantatge als candidats que treballat a l’estranger; han fet pràctiques, voluntariat o format. En primer lloc, viure en un país estranger fa que aquests professionals dominin una segona llengua que els permet créixer i els converteix en un valor actiu per a les empreses. En segon lloc, la interacció amb altres cultures diferents pot aportar punts de vista enriquidors a la persona; alguna cosa que en una empresa serveix per dinamitzar el treball i adaptar-se al nivell d’altres companyies més competitives en el sector.

Imatge: allenthepostman

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Experiència a l’estranger ¿ajuda a trobar una feina al tornar?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio