FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

Els 5 mites sobre els treballadors ‘freelance’

L’Ajuntament de Barcelona actua per a la inserció laboral
By , on 15 de juny de 2016

freelance

Els freelance són treballadors autònoms que ofereixen els seus serveis o productes a altres empreses, un tipus d’empleat que és el seu propi cap i que decideix aquells projectes en els quals embarcar-se. Si bé els avantatges de treballar com freelance són moltes i notables, la veritat és que la vida d’aquests treballadors no és de color de rosa. I aquí et presentem les afirmacions més repetides i menys certes sobre el treball com freelance.

“Tens l’horari que més et convé”

La majoria de treballadors ‘d’oficina’ creu que en ser freelance un pot organitzar els seus horaris de treball per guanyar més temps lliure; això no és del tot fals, però requereix ser molt organitzat. Si bé els treballadors freelance no hem de matinar, sí hem de mantenir uns horaris estipulats per poder complir amb el treball. Cadascun decideix si 4, 6 o 8 hores són jornada suficient en funció del volum de treball, organització i productivitat. I quan no hi ha treball remunerat sobre la taula, sempre hi ha tasques de promoció de freelance que fer.

“No has d’anar a l’oficina”

De nou, és cert que els freelance ens estalviem el malestar del transport públic i anar a l’oficina, però no per estar a casa podem treballar en qualsevol lloc. Els treballadors freelance hem de suportar moltes més temptacions de distracció (fer la compra, veure la tele, xatejar amb els amics…) durant la nostra jornada laboral. El més habitual és disposar d’un lloc específic on treballar, per així evitar les distraccions. En el fons, tenir un estudi o oficina ens sembla un avantatge, ja que ens ajuda a concentrar.

“No tens el cap atabalant-te tota l’estona”

La falta de ‘feedback’ es fa molt més palès en els treballadors freelance, els qui són els seus propis caps i companys d’oficina. Per mantenir la moral alta cal tenir fusta per a ser freelance, essent necessari trobar una manera de premiar-se a un mateix, concedir-se un espai per descansar i motivar-se de forma constant. L’aïllament i la dedicació contínua en les primeres etapes de freelance són normals, però pot tornar-se un hàbit molt perjudicial. Els treballadors freelance hem de crear metes a curt termini, donar-nos premis i concedir-nos temps de descans; quelcom que un altre treballador tindria amb un cap i companys.

“Pots connectar-te a Facebook quan vulguis”

En una oficina pots oblidar-te del mòbil i les xarxes socials durant unes hores, una cosa que para uns pot ser una tortura però que ajuda a mantenir un bon nivell de productivitat. Per als treballadors freelance això és molt més complicat, sent la millor ajuda desactivar les notificacions o deixar el telèfon a una altra habitació. Si necessitem el mòbil a mà per treballar, existeixen aplicacions que bloquejaran tot el que no sigui relacionat amb el treball, però la força de voluntat ha d’estar aquí.

“Pots fer això el cap de setmana, ja descansaràs el dilluns”

Els clients i molts companys de professió solen oblidar-se que els freelance també som persones i necessitem els nostres dies de descans, doncs solen esperar que estiguis disponible qualsevol moment del dia per fer-los els encàrrecs. Cap treballador ha de reivindicar tenir un o dos dies setmanals de descans, oi?. Els freelance hem d’insistir que mereixem gaudir dels caps de setmana i recordar als nostres clients que tot el que no sigui de gran urgència pot esperar fins al dilluns, ja que ells tampoc hi seran a l’oficina si tens consultes a fer.

Imatge: andreas160578

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 5 mites sobre els treballadors ‘freelance’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio