FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

Com utilitzar les xarxes per trobar feina?

‘Facebook’ és la més usada per descartar candidats
By , on 20 de febrer de 2014

Una oportunitat al mercat laboral

Prop del 90% dels departaments de Recursos Humans de les empreses utilitza les xarxes socials per contactar amb professionals o candidats a ocupar un lloc de treball, segons ha constata un estudi de la Universitat Internacional de La Rioja. Aquest contacte virtual es produeix sense demanar permís al usuari per fer un seguiment dels aspirants a un lloc de treball o per contrastar la informació que aquest aporten al currículum.

Així doncs, disposar d’una bona presència a les xarxes socials és important per aconseguir una ocupació; d’igual forma que és fonamental saber gestionar els nostres perfils virtuals com a eines de comunicació professional a més de personal. Per això, els experts d’aquesta universitat han proporcionat set claus per trobar treball a través de les xarxes socials més populars com LinkedIn, Twitter o Facebook.

1. Totes les xarxes socials són bones per donar visibilitat i crear marca personal, ja que les empreses rastregen a la xarxa als aspirants a un lloc de treball. No obstant, la mesura és un aspecte clau ja que l’ideal és estar-ne present però no a qualsevol preu.

2. No és necessari tindre un perfil a totes les xarxes socials. A pesar de que saber gestionar totes les plataformes socials serveixen per crear una imatge de marca com a treballador molt complet, no és necessari estar present a totes elles. Cada treballador ha de veure quina xarxa s’adapta més al treball que està buscant i centrar allà gran part de la seva activitat, alhora que reforma el seu espai per proporcionar una informació atractiva de cara a la cerca que fan les empreses.

3. Tenir perfils seriosos i parlar de temes professionals és una de les màximes en les que es centra l’informe de la Universitat Internacional de la Rioja. Una opció pot consistir en tindre una pàgina o perfil d’usuari de cara al món professional i una altra per a socialitzar, essent aquesta darrera més difícil d’accedir i sempre ben bloquejada als usuaris no coneguts.

4. Invertir temps a tenir les xarxes actualitzades i a buscar oportunitats laborables en ella, ja que disposar d’un perfil amb informació que no sigui l’actual ens pot perjudicar de cara a trobar una feina. Per això tornem al punt que és millor disposar de poca presència al món de les xarxes socials però presentant una informació actualitzada i professional.

5. La xarxa social que més s’utilitza per descartar candidats, segons l’informe, “és Facebook”; però això no significa que s’hagi de restringir el seu ús només a finalitats professionals per evitar ser descartats. Els professionals aconsellen crear una ‘fan page´ on poder-hi bolcar tota la informació professional. “Les xarxes socials són avui dia el currículum viu”, sentencien a l’informe.

6. Per contra, LinkedIn és la xarxa professional més utilitzada. La usen la major part dels ‘head hunters’ per trobar candidats per a una vacant a una empresa. Alhora, aquesta xarxa social serveix per contrastar o examinar la informació que ha arribat per altres vies, per exemple, mitjançant l’entrega personal d’un currículum vitae.

7. Twitter és una xarxa que serveix per crear marca personal més que per a recopilar informació professional sobre estudis, cursos y experiències anteriors de feina. Per això els experts aconsellen incloure contingut interessant, compartint missatges d’altres usuaris i generant valor. Un correcte ús professional de Twitter passa per donar visibilitat als coneixements propis.

Imatge: marcopako 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com utilitzar les xarxes per trobar feina?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio