FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

Com demanar referències laborals?

Aconsegueix les millors referències
By , on 13 de novembre de 2015

referencies

Les referències són un document laboral en el qual un anterior superior o professor exposa les raons per les quals som un candidat a tenir en compte en una oferta d’ocupació o de formació. Tot i que no és un element habitual entre els treballadors i empreses a Espanya, en alguns sectors les referències i recomanacions laborals són molt útils a l’hora d’aconseguir una oportunitat; pel que hem de saber com i a qui demanar-li-ho per guanyar-nos un forat entre els millors aspirants a un lloc de treball.

Si estàs decidit a presentar referències laborals per al proper lloc de treball que sol•licitis, apunta’t aquests cinc consells per presentar-les com un professional:

1. Adapta les referències al lloc sol•licitat: Les referències que facilitis han de ser adequades al lloc de treball que vagis a sol•licitar. Assegura’t d’exposar a la persona (cap, superior o tutor) que vagi a fer-les quins són els coneixements i habilitats que l’ocupador segurament demani. Igualment, has d’informar-te de l’estil de comunicació dins de la companyia i la cultura corporativa de l’empresa per acabar d’adequar el teu missatge a les seves característiques. Pensa que és probable que contactin amb la persona que dóna referències, per la qual cosa ha d’estar al tant de com aconseguir fer-te destacar.

2. Escull al superior més adequat per donar referències: No totes les persones amb les quals has treballat anteriorment o els docents que has tingut durant la teva formació sabran tot de les teves habilitats. El més segur és que 1 o 2 tinguin un coneixement més profund sobre les teves habilitats, coneixements i punts forts; sent aquestes les millors persones per donar referències laborals sobre la teva persona.

3. Contacta amb aquesta persona demanant una cita: No enviïs correus i esperis una resposta per part de la persona perquè estàs demanant un favor. En aquest cas, has de mostrar el respecte que mereixen i intentis concertar una cita en persona per demanar que escriguin les teves referències. Assegura’t també que tens la informació de contacte sigui correcta i que les dades professionals siguin els corresponents al lloc que sol•licites.

4. Documenta a les teves referències: Lliura’ls una còpia del teu Currículum vitae, una còpia amb el teu recorregut laboral i una llista amb la informació sobre l’empresa o el lloc de treball que sol•licites. En lliurar tota aquesta informació, ajudaràs a la persona a redactar una carta de recomanació; fins i tot pot ser que tinguin més dades pertinent per afegir en la carta amb referències de les quals tu els has donat.

5. Pregunta i agraeix: El següent pas per aconseguir unes referències laborals és demanar als teus contactes més adequats sí podrien fer el redactat si poden escriure una carta de recomanació amb aquesta finalitat. Així mateix, també pots demanar-los que elaborin una carta de recomanació que puguis emprar en altres processos de selecció o llocs de treball disponibles en el teu sector. És important que siguis recíproc amb la persona i que t’ofereixis a ser la seva referència en cas que ho necessitin. Com a últim punt, és recomanable que escriguis una carta d’agraïment a les persones que han elaborat les teves referències on escriguis tota la informació de contacte actual.

Imatge: jarmoluk

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com demanar referències laborals?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio