FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, ofertes de treball

Carta de presentació, com la fem?

Parts, redacció i altres consells
By , on 17 de març de 2010

La carta de presentació arribarà a bon port

Per completar una candidatura a un lloc de treball, no n’hi ha prou amb dissenyar un currículum vitae atraient: també has d’adjuntar una carta de presentació. En ella et donaràs a conèixer a l’empresa, descriurà el teu bagatge professional i exposarà els motius pels quals creus que series l’empleat ideal per a aquest lloc.

La carta de presentació es divideix en tres parts:

1. Encapçalament: a la part superior dreta del foli hauràs d’indicar les teves dades personals (nom complet i domicili), així com la data en què redactes la missiva. A sota, però al marge esquerre, has d’escriure el destinatari de la carta. Aquest pot ser un departament (Recursos Humans, Personal, Màrqueting …), però si coneixes el nom de l’encarregat responsable del procés de selecció, millor que millor. També hauràs d’afegir les dades de l’empresa, el seu nom i domicili. I llavors arriba un dels punts més complicats per als candidats: com dirigir-se a l’empresa? Com saludar? Per descomptat mai empreu el tuteig, perquè és sinònim de manca de respecte; tracta’ls de vostè i sé cordial però sense adular. En realitat, un únic «Salutacions cordials” o “Benvolgut senyor / senyora» és suficient.

2. Cos: la part central de la carta és la més important i la que hauràs de redactar amb molta cura. Una bona presentació pot motivar que el seleccionador consideri un currículum que en principi estava destinat a la galleda de les escombraries. Així que aplica’t. Sigues breu, concís i no facis paràgrafs de més de tres o quatre línies. Si respons a una oferta de treball, menciónala només començar, si és una autocandidatura, presentat, digues qui ets ( «llicenciat en …,” diplomat en … ») i quina experiència acumules. Però no et s’estengui massa, ja que els detalls es deixen per al currículum. Després escriviu per què creus que mereixes una oportunitat, sense semblar presumptuós però tampoc pecant d’humil. Simplement, destaca les teves qualitats i destaca la teva voluntat de progressar en el món laboral.

3. Comiat: no li donis voltes al moment de l’adéu. Controla només que mantens el to respectuós cap a l’empresa. Pots afegir alguna frase que inciti a pensar que realment vols el lloc ( «Quedo a la espera de notícies seves,” Puc ampliar més dades en una possible futura entrevista “), però mai implori res perquè donarà la sensació que estàs desesperat (i encara que així sigui, l’empresa no tindrà pietat de tu). Un «Atentament» és més que suficient per precedir a la teva signatura, que tancarà la carta.

En aquesta pàgina trobaràs diversos models de cartes de presentació que et poden ser d’ajuda a l’hora de redactar la teva. Recorda escriure en l’idioma natural de l’empresa a la que et dirigeixes, no en el teu. Una empresa d’àmbit català valorarà que et dirigeixis a ella en la llengua de Catalunya, el mateix que amb una empresa basca, gallega o de fora d’Espanya.

Foto: bústia per Daquella manera a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Carta de presentació, com la fem?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio