FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

10 consells per superar amb nota una entrevista de treball

La sinceritat i una actitud positiva són les millors basses
By , on 8 de gener de 2015

Un dels reptes als quals hem d’enfrontar-nos durant la cerca una nova feina són les entrevistes de treball. Una situació per la qual no ens han preparat al llarg de la nostra vida acadèmica i que es tracta del moment de molta importància, i per a molts el de més pressió, en tot el procés de cerca d’ocupació des que enviem el currículum fins que rebem la tan esperada trucada.

Atès que en l’actualitat trobar treball al nostre país no és gens fàcil hem d’anar ben preparats per afrontar aquesta entrevista que tant estàvem esperant i aconseguir que el nostre perfil s’imposi al de la resta de candidats. Els experts expliquen que és normal que els candidats cometin algun error, però és important tractar de fer el millor possible l’entrevista per donar una bona impressió al reclutador per a que el teu currículum no acabi en la llista de denegats després del procés de selecció.

A continuació, et presentem els 10 consells fonamentals per superar amb bona nota una entrevista de treball:

1. Prepara’t l’entrevista amb antelació: T’ajudarà a ordenar les teves idees i semblar més segur de tu mateix; per exemple, pots fer una llista amb algunes de les dades o explicacions que creguis que et puguin fer. Tanmateix, inorma’t a fons sobre l’empresa en la qual vas a realitzar l’entrevista; ja que és molt important saber a què es dedica, quins són els seus productes i les seves fortaleses enfront de la competència.

2. Tingues en compte el tipus d’empresa: Només hi ha una primera impressió, així que has de preparar-te a consciència. Si l’entrevista és per a un lloc en una consultora hauràs d’anar concorde, amb roba una mica més desenfadada o vestit formal; si, en canvi, la vacant és en una start-up, el teu aspecte pot ser menys seriós, però sense sobrepassar els límits de l’informal. Tanmateix, has d’actuar d’una manera més formal o informal depenent de l’ambient de treball.

3. Ressalta les teves capacitats: En el cara a cara amb el reclutador hauràs d’explicar quins valors pots aportar a l’empresa i al lloc de feina pel qual estàs realitzant l’entrevista, però sense excedir-te. No has d’aparentar davant l’entrevistador que saps fer-ho tot el primer dia perquè produirà l’efecte contrari i crearàs desconfiança.

4. Ressalta les teves ganes d’aprendre i treballar: Les empreses tenen clar que els treballadors no han de saber-ho fer tot des del primer dia, però sí tenen en consideració les persones que tenen més facilitats o actitud per aprendre. Reconeix les coses que no saps fer o que no són el teu punt fort, però demostra a l’entrevistador que tens ganes de millorar i de fer tasques noves.

5. Exposa el que més valores de l’empresa: durant l’entrevista mira d’explicar a l’entrevistador els aspectes més positius sobre la feina que sol•licites i afegeix aquells valors destacables de l’empresa. No menteixis sobre aquest punt ni ho forcis, simplement, es tracta de demostrar que estàs assabentat de l’activitat de l’empresa i saps identificar els seus punts forts. Un dels pitjors escenaris que et poden passar és que el reclutador et faci la ‘pregunta mortal’ de què penses sobre la seva empresa.

6. Controla el llenguatge no verbal: La forma en la que es teus, la posició de les teves mans o la relaxació del teu cos són interpretades pels reclutadors, persones expertes en la selecció de personal. Tracta de demostrar tranquil•litat i seguretat amb una postura amb les espatlles rectes i mans, dits o cames descreuades. Un dels indicadors més habituals és la mirada, així que procura mirar als ulls al teu entrevistador.

7. Mantingues una actitud optimista i positiva: Les empreses tenen molt en compte aquests valors en entrevistar, especialment, a joves estudiants o recentment llicenciats. Les persones amb una actitud més positiva tendeixen a ser millor valorats, perquè demostren ser més resolutius i no sucumbeixen a la desesperació quan sorgeix un problema.

8. Mostra’t receptiu: Les entrevistes de treball no són un procés unidireccional, on els treballadors deixen anar la seva parrafada i els entrevistadors escullen. És un procés on les dues parts intervenen. Per això, has de tractar de mostrar-te el més receptiu possible a les idees, propostes i comentaris que faci l’entrevistador. Tanmateix, no interrompis a l’entrevistador ja que això genera una mala imatge.

9. Explica’t bé i sigues coherent en les teves respostes: Una cosa és matissar una informació que has donat al teu currículum o en una de les primeres preguntes que t’han fet i l’altra és canviar completament el que has dit. La incoherència és una de les pitjors xacres alhora de realitzar una entrevista de treball. Tanmateix, procura ser clar des del primer moment en les teves explicacions perquè els petits dubtes poden generar desconfiança.

10. No menteixis mai: Si s’adonen que has mentit o que tractes d’enganyar-los perdràs qualsevol oportunitat laboral que tinguessis amb aquella empresa ara i en un futur. Millor limita’t a ressaltar els teus punts forts que tractar d’enganyar a l’entrevistador amb qualitats o coneixements que no tens.

Imatge: Samuel Mann

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “10 consells per superar amb nota una entrevista de treball”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio